skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Iznenadno uginuće- trovanje Plenkija

  • News

Nažalost ova priča počinje jednom tužnom informacijom da je po 8. put u Eko centru Blagaj došlo do bacanja otrova kako bi se ugasio jedan pseći život.Ovaj put je to bio muzijak Plenki star 8 mjeseci.
Danas kad se dičimo da smo ekolozi da želimo doprinjeti prirodi, kad pokušavam da zaštitimo ovo malo prirodnog bogatstva koje nam je Bog dao, kad govorimo da ovo Niđe na svijetu nema i da se trebamo ujediniti kako bi žaštitili i ostavili našoj djeci barem dio onog što smo naslijedili.
Danas nažalost postoje ljudi koji su kao prvo Zli, zavidni,ljubomorni,ogorčeni,na cijeli naš rad u proteklih 16 godina koji smo posvetili očuvanju Biodiverziteta,ugroženih životinjskih vrsta,dijalogu,pomirenju, promociji turizma i predstavljanju Blagaja u svakom pozitivnom smislu.
Oni koji nemaju hrabrosti da se suoče sa nama i da nam u lice kažu sta misle nam se osvećuju tamo gdje smo najtanji.
Zamislite koju količinu odgovornosti nosimo na našoj duši znajući da nam truju/trujete i ubijate životinje iz samo jednog razloga zato što Vam nismo dragi,simpatični i što javno kažemo da se ne slažemo sa Vašim mišljenjem.
Eko centar Blagaj nije jednino mjesto gdje su psi otrovani,Blagaj je poznat po tome zadnjih godina jer se trovanja dešavaju i na širem području Blagaja.
Apelujemo sve vlasnike pasa da čuvaju svoje ljubimce u boxu ili na lancu.
I za kraj da se prisjetimo (Tik,Lav, Medo,Lora,Box I, Lujka,malokalibarskom puskom u centru ubijen Box II ).

Search