skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info
Foto

Samo 200m od izvora Bune, jednog od najvećih izvora po kapacitetu vode u Evropi, Eko centar nudi ljubiteljima prirode idealan ambijent u prirodi. Ako volite sportsko, hiking, životinje, ekologiju, i prirodu uopšte, onda je naš kamp idealno mjesto za vas.

Magična lokacija našeg kampa je startna tačka za mnoge aktivnosti koje imamo u ponudi. Dašak avanture ćete zasigurno osjetiti ako se odlučite prošetati kroz kanjon, a za one malo hrabrije, uz pratnju našeg osoblja, tu je Via Ferrata Vulin Potok. Osim što kanjon nudi svoje prirodne ljepote,

Vaša ruta uključuje I obilazak tvrđavi Herceg Stjepana – vojvode koji je vladao ovim prostorima u srednjem vijeku.

Na samom izvoru je I tekija, derviški manastir sa kraja 15st., duhovna oaza smještena ispod 300m visoke litice.

U posljednjih par godina, sportsko penjanje doživljava ogroman razvoj u Bosni i Hercegovini, te mnogi top svjetski penjači posjećuju penjalište u Blagaju i razvijaju priču. Eko centar je udaljen samo 10min lagane šetnje od prvih sektora na kojima se možete okušati u ovom zanimljivom sportu. U krugu eko centra se nalaze i dvije umjetne stijene za penjanje visine 15m, koje penjači koriste za trening, kao I za početnike koji se žele okušati po prvi put. Postoji I opcija rentanja opreme za penjanje, kao i instruktora koji će vam pokazati osnove ovog sporta. Na penjalištu u Blagaju imate preko 170 smjerova sa različitim težinama, stilovima penjanja, te geografskom orjentacijom. Klima ovog podneblja vam da je mogućnosti penjanja kroz cijelu godinu.

Eko centar Blagaj se bavi mnogim aktivnostima koje se tiču očuvanja životne sredine te buđenja svijesti o zaštiti prirode kod mlađe populacije. U eko centru možete vidjeti i blagajske magarce, koji su autohtona pasmina ovog područja. Pored magaraca, radimo I na reintrodukciji bjeloglavog supa, ptice koja je nekada letjela iznad blagajskih litica. U ovom trenutku, nemamo ptice, ali svakako smo voljni sa Vama podijeliti korisne informacije o ovoj skoro izumrloj vrsti.

U kampu eko centra se može postaviti cca 30 šatora (postoji I drveće za hemok), I 10 parking mjesta za kampine. Također, imamo I toalet, otvorene tuševe, te brzi internet. Naši gosti su jako često digitalni nomadi, te smo obezbjedili brzi internet kako bi naši gosti nesmetano provodili vrijeme na odmoru , uz mogućnost rada na internetu, ako je to potrebno.

 

Eko centar ima i svoj članski bar, u kom naši gosti mogu probati neke domaće sokove, rakije, domaću kafu, kao I čajeve od ljekovitog bilja ubranog na obližnjim brdima oko eko centra. U sklopu bara, tu je I kuhinja sa mogućnošću korištenja frižidera, plina, posuđa, itd.

U sklopu bara imamo i ručno rađenu krušnu peć za picu, te Vaša druženja sa prijateljima u večernjim satima može upotpuniti i gastro ponuda koju nudi eko centar. Pored toga, u dogovoru sa Vama, radimo razna domaća jela sa roštilja na otvorenoj vatri, a najviše se ponosimo pastrmkom iz rijeke Bune, mariniranom biljkama iz našeg botaničkog vrta.

Vi niste naši gosti, Vi ste naši prijatelji. Čekamo Vas da zajedno podijelimo lijepe trenutke u ovom malom magičnom mjestu.

Dobrodošli!

Search