skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Otvoren konkurs za izbor najboljih kompanija na Zapadnom Balkanu

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pozvao je kompanije da učestvuju na Otvorenom regionalnom takmičenju za izbor najboljih firmi na Zapadnom Balkanu. Konkurs je otvoren do 15. februara, a nagrade će biti dodijeljene u šest kategorija i to: vodeći investitor, najbolji izvoznik, šampion zaštite životne sredine, digitalni šampion, uspješan dobavljač u regionalnom lancu, najinovativnija kompanija. Dodjela priznanja planirana je u Skoplju 29. marta 2023. godine.

Otvoreni poziv za učešće na regionalnom takmičenju KIF ZB 6 – zajednička regionalna privredna komora koja okuplja i zastupa interese više od 350.000 kompanija Zapadnog Balkana, raspisala je uz podršku Evropske komisije, povodom pet godina od uspostavljanja Zajedničkog regionalnog tržišta. Ukupno će biti dodijeljena 21 nagrada. U kategoriji vodeći investitor u ekonomijama Zapadnog Balkana biće dodijeljena jedna nagrada, za kompaniju sa najvećim rastom izvoza u regionu u 2022. predviđeno je šest priznanja (jedno po ekonomiji), koliko i za šampione zaštite životne sredine i digitalne šampione na Zapadnom Balkanu. Nagradu uspješan dobavljač u regionalnom lancu ponijeće jedna kompanija, kao i nagradu najinovativnija kompanija na Zapadnom Balkanu.

Kompanije koje budu nagrađene u okviru prvog regionalnog takmičenja imaće mogućnost da dodatno promovišu svoju robu, usluge i poslovanje, kao i priliku da učestvuju u projektima i obukama koje organizuje KIF ZB 6. Ovo takmičenje je i podsticaj svim kompanijama da unapređuju performanse poslovanja.

Kriterijumi za izbor pobjednika, formular za prijavu i više informacija o takmičenju nalazi se na linku OVDJE.

Stručna komisija koju čine predstavnici privrednih komora Zapadnog Balkana i Sekreterijata KIF ZB 6 razmotriće prijave kandidata i izabrati najbolje kompanije u regionu u navedenim kategorijama. Rok za podnošenje prijava je 15. februar 2023. godine do 16 časova.

Tokom nekoliko veoma turbulentnih godina u globalnoj privredi, kompanije sa Zapadnog Balkana prevazilazile su izazove, suočavale se sa kriznim situacijama i uspješno reagovale na probleme održavajući poslovanje, konkurentnost i zaposlene. Velika podrška kompanijama stiže i iz KIF-a, a glavne aktivnosti ove regionalne komore usmjerene su na povezivanja poslovne zajednice regiona, uključivanje regionalnih ekonomija u jednistveno tržište EU, pojednostvaljene procedura i unapređenje poslovanja i konkurentnosti firmi, povezivanje sa partnerima i investitrima, predlaganje inicijativa za bolji poslovni ambijent u regionu i podsticanje dijaloga sa regionalnim vladama i zvaničnicima EU.

ba.ekapija.com

Search