skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Eko HUB BLAGAJ/Novi Val održao akciju čišćenja na području Stoca

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišćenja sa lokalnom zajednicom Stolac, 22.12.2021 (Srijeda) sa početkom u 10:00h. Okupljanje  učesnika bilo je ispred prostorija Stolac X u Stocu u 09:30h.

Ovu akcija se sprovela na lokaciji – Put  prema nacionalnom spomeniku Badanj, gdje je očišćeno 650 metara pristupnog puta prema ovom nacionalnom spomeniku i 400 kvadrata platoa ispred same pećine Badanj u sklopu projekta Eko HUB Blagaj, što je vrlo značajno za ovaj prostor. – izjavio je Adnan Đuliman, Eko HUB Blagaj

Akcija čišćenja će se sprovela zajedno sa Stolac X – Raskršće civilizacija (centar za interpretaciju kulturnog nasljeđa), kao i građanima Stoca sa ukupno 16 aktivista koji su se pridružili ovoj akciji čišćnja.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima lokalne zajednice Stolac što su učestvovali u ovoj akciji i Stolac X na velikoj podršci kroz ovu akciju čišćenja. Zahvaljujemo se i svim medijima koji su na bilo koji način podržali projekat Eko HUB Blagaj i na taj način učestvovali u zaštiti okoliša, što je danas jedna od najbitnijih stvari na planeti Zemlji – rekla je Emina Lulić, Eko HUB Blagaj

Akcija se sprovela uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Svi učesnici su dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Search