skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Donacija za penjanje

Novi Val ima prijatelje po čitavom svijetu, vodili smo intervju sa našim prijateljem Vanjom koji je član kluba za penjanje IG Munich club koji su Novom Valu donirali dio opreme za penjanje. Ova donacija će jako pridonijeti razvoju penjanja, ovim putem im se zahvaljujemo u ime Novog Vala!

Kada ste se počeli penjati i kada ste došli u Bosnu i Hercegovinu?
Penjanje sam započeo u 12 godini, a prije dolaska u Bosnu imao sam pauzu penjanja nekoliko godina. Drill and chill bolting and high lining festival animirao me da posjetim Bosnu i Hercegovinu. Prvi put dolazim u Bosnu prije tri godine.


Gdje ste čuli za Eko centar? Moj prijatelj Igor preporučio mi je da posjetim Blagaj kako bi vidio istinsku lokalnu inicijativu i posjetio kanjon gdje postoji veliki potencijal penjanja za nove penjačke rute.


Šta posebno volite u Eko centru?
Općenito cijeli tim koji radi u Eko centru, ugodno su me dočekali od samog početka i pružaju izvrsnu prirodu i možete vidjeti nevjerovatnu rijeku Bunu. Kultura u ovom kraju je specifičana, stara i bogata.

Odakle dolazi tvoj klub?
Ti ljudi su iz Minhena i pridružio sam im se kad sam imao šesnaest godina, dio samtog kluba IG Munich. Poznajem te ljude vise od dvadeset godina oni su dali donacije za razvoj penjanja na ovom području.


Koliko IG klub donira za penjanje na ovom području?
Daju nam 200 spitova da se opremimo za penjanje stazama.

Postoji li član grupe koji posjećuje Eko centar? Moja prijateljica Katarina takođe je dio grupe, došla je posjetiti Eko centar i spuštala se u kanjonu i također se pela kroz njega.


Koliko vremena ćete ostati u Eko centru i kada ćemo se opet vidjeti?
Odvojit ću više vremena da provedem na ovom području i volio bih da se vratim u jesen.

Search