skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Održana druga edukacija u sklopu projekta “Mostovi prijateljstva Osnovnih škola Grada Mostara“

Danas je održana druga edukacija sa školama JU Osnovna škola Gnojnice i Osnovna škola Petar Bakule zajedno sa Omladinskim klubom Novi Val, u sklopu projekta “Mostovi prijateljstva Osnovnih škola Grada Mostara“, koji je podržan od strane Njemačka Ambasada Sarajevo.

Kroz ove edukacije želimo da djecu naučimo o ključnoj ulozi biodiverziteta i prirode kroz obrazovni program. Na ovaj način, mladi će bolje razumjeti važnost kulture i biodiverziteta. 

 Učenici su i danas uživali u prirodi, sudjelujući u različitim radionicama koje su se fokusirale na hercegovačke magarce i bjeloglave supove. Također, učenici su imali priliku crtati u prirodi, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i povezalo ih s okolinom. 

Jedan od glavnih ciljeva našeg projekta je održati razmjenu učenika osnovnih škola u Mostaru. I u toku ove edukacije želimo istaknuti koliko je važna raznolikost, ali i značaj jednakosti za sve nas.

 Ovaj događaj je ponovo potvrdio važnost edukacije u prirodi i podizanja svijesti o očuvanju okoliša i biodiverziteta među mlađim generacijama.

 #ekocentarblagaj #novival #blagaj #natureeducation #protectnature #Mostar #Raznolikost #Obrazovanje”

Search