skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Memorijal “Ibrahim Balalić” 2021

Kažu da ljudi žive onoliko koliko i njihova djela. Ako je iko u ovom našem Blagaju beščujno radio za dobrobit ove naše lokalne zajednice, onda je to zaista naš rahmetli Ibrahim. Tek kad neko ode, onda shvatiš koliko je zapravo bio tu. Dušom I srcem. Čistih namjera kao vrelo Bune.

Čuvara rijeke Bune i njenih obala kao što je Ibro, nikakav memorijal ne može nadomjestiti, niti umanjiti nedostajanje čovjeka poput njega. Naprotiv, ovim memorijalom želimo prije svega podsjetiti sebe na one iskonske vrijednosti bivanja čovjekom.

Na dan 18.09.2021.godine, pozivamo sve one koji gaje ljubav prema Buni, da u sjećanje na Ibrahima, zajednički se spustimo niz rijeku Bunu i nastavimo tamo gdje je stao, čineći joj obale čistim. Na taj način odajemo počast njemu i njegovoj životnoj misiji. Da joj obale budu i ostanu čiste budućim generacijama.

Svjetski dan čišćenja, ove godine obilježava se 18. septembra u 180 zemalja širom svijeta a baš na ovaj dan želimo posvetiti ovu akciju čovjeku koji je čuvao i brinuo se o prirodi.

Odati počast ovom čovjeku u organizaciji će preuzeti Sportsko-turistički klub Blagaj City, sa svojim partnerima iz Omladinskog kluba “Novi val”, te Blagaj Climbing-a.

Ako imate čamac, kanu, ili neko drugo plovilo, pridružite nam se u subotu.

Blagaj City je obezbijedio 14 kanua za učesnike koji nemaju plovno vozilo.

Polazna tačka spusta je na Vrelu Bune (drvena kućica STK Blagaj City, između restorana “Bunski biser” i “Drugovi”) u 11:00h, a spustiti ćemo se duž cijele rijeke, do RC Bunica.

Napomena: U slučaju loših vremenskih neprilika Memorijal se odgađa za sljedeću Subotu 25.09.2021.

Search