skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Mi biramo budućnost!

Cilj kampa jeste spajanje više desetine djece uzrasta 12-18 godina, iz Hercegovine.
Omladinski klub Novi Val sa sjedištem u Blagaju provodi aktivnost i ljetnog kampa “Mi Biramo Budućnost” u sklopu projekta ”Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt ”Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF). Cilj kampa jeste spajanje više desetine djece uzrasta 12-18 godina, iz Hercegovine.

Djeca iz Nevesinje, Stoca kao i Mostara sudjeluju pod okriljem organizacija Art Antika iz Stoca, HUG-Ž Hercegovka iz Nevesinja i Novog vala iz Blagaja.

”Pored druženja sa svojim vršnjacima iz drugih zajednica i gradova, djeca su imala priliku saslušati radionice vođene od strane psihologa Maide Rahimić, u kojim su djeca učili o pojmovima timskog rada, liderstva ali i također tu su razmijenili bitna iskustva i razgovorali o svojim lokalnim zajednicama i njihovim problemima”, kažu iz Novog vala.

Aktivnosti su bile usmjerene prema zbližavanju djece i rezultati za ovih 5 dana su iznad očekivanja, rekli su organizatori. Djeca su imala priliku biti u 3 sekcije gdje se primjenjuje timski rad. Volonterska, novinarska kao i likovna sekcija su pokrenute za ovih 5 dana. Volonteri su pomogli oko eksterijera kampa, uključujući izgradnju odbojkaškog terena, solarne elektrane i ostale infrastrukture u sklopu Eko Centra Blagaj.

”Moramo naglasiti koliko su bitni ovakvi susreti mladih ljudi koji ovakvim manifestacijama stvaraju veze i prijateljstva”, naveli su iz Eko centra Blagaj.

Search