skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Volonterskim radionicama se odazvalo 90 sudionika

Omladinski klub Novi Val sa sjedištem u Blagaju provodi aktivnost “Mi Biramo Budućnost” u sklopu projekta ”Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt ”Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Ovaj projekt ima za cilj pokazati bogatstvo različitosti Hercegovine (kulture, historije, biodiverziteta). Sve će biti propraćeno edukativnim programima, radionicama i volonterskim aktivnostima koje će povezati mlade sa ovih područja, istovremeno ih osvješćujući o važnosti pitanja okoliša u lokalnim zajednicama, da bi u budućnosti mogli zajedno djelovati globalno.

”Na ovaj način želimo ojačati domaće kapacitete za izgradnju mira kroz dijalog i promjene. Ključni rezultati ovog projekta uključuju stvaranje jačih, čvršćih veza među mladima – kroz pomirenje, dijalog, izgradnju mira i interetničku suradnju u oblastima od neposrednog zajedničkog interesa i bolje budućnosti za sve”.

U dosadašnjim aktivnostima su implementirane volonterske/radionice za 90 sudionika s područja Nevesinja Mostara i Stoca i početkom mjeseca kolovoza krećemo sa ljetnim kampom koji će trajati 6 dana sa 45 sudionika.

Projekt donosi i značajne koristi za lokalnu zajednicu. Novi val će kroz projekt raditi na uređenju Botaničkog vrta, štale za magarce, popraviti igrališta za djecu, izgradnja solarne elektrane, solarno drvo budućnosti i započeti priču o obnovljivim izvorima energije.

Search