skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

U prirodnoj sjeni drveća u dvorištu našeg bara, da bi Vaše uživanje bilo potpuno, nudimo i različite vrste domaćih jela sa ovog područja. Ukoliko ste gost Eko centra Blagaj, Vi imate potpunu slobodu da kuhate jela po želji u našoj kuhinji, pokažete nam jela koja dolaze iz Vašeg doma, i vrlo rado ćemo razmjeniti recepte. Ali, ako želite probati neko tradicionalno jelo, pripremljeno na stari način naših djedova, onda je Eko Centar pravo mjesto za Vas.

Jela koja se pripremaju na otvorenoj vatri su uvijek ukusnija od onih iz zatvorene kuhinje restorana u gradovima. Ljekovito bilje I začini koji rastu svuda oko našeg centra su svakako jedan mali detalj koji daje notu I novu dimenziju jelima koja spremamo. Pa tako ćemo za vas pripremiti neke klasike sa roštilja kao što su razne vrste mesa, povrća i sl.

Ako ste istinski gurman, onda definitivno trebate probati neka naša tradicionalna jela kao što je pita, sa različitim vrstama punjenja kao što je meso, krompir, sir, špinat, I sl.

Večernja druženja u Eko centru sa Vašim prijateljima će upotpuniti ručno rađena peć za pizzu, izrađena od prirodnih materijala (gline I drveta) iz okoline. Visoke temperature koje postiže Vam daju mogućnosti da pečete pizzu za manje od 1 minute. Razni začini iz botaničkog vrta, te provjerene namirnice iz eko uzgoja iz okolnih sela.

Blagaj je malo mjesto na obali rijeke Bune, bogate ribom, te je tako lokalno stanovništvo godinama razvijalo tehnike pripremanja pastrmke, riječne ribe vrhunskog kvaliteta. Riba koju koristimo je uzgojena prirodnim putem u rijeci Buni, bez dodataka vještačke hrane, pa je tako njeno meso vrhunskog kvaliteta. Naše osoblje sa svojim dugogodišnjim iskustvom će za vas pripremiti prženu ribu sa prilogom po želji.

Ukoliko se odlučite biti naš gost, naše osoblje će uraditi sve da Vaš boravak učini što boljim. Organizujemo razne vrste događaja za Vas I Vaše prijatelje. Sve što trebate je da se javite i prepustite nama organizaciju.

 

 

 

 

 

 

 

Search