skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Počinje druga sezona EKO ŠETNJE

Povodom obilježavanja Dana Grada i Međunarodnog dana planete zemlje (22.04), Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA zajedno sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske organizuje prvu ovogodišnju EKO-ŠETNJU!

Prva ovogodišnja EKO-ŠETNJA održaće se u ČETVRTAK, 22.04.2021. godine sa početkom u 16 časova i kretaće se do spomenika na Banj brdu i nazad.

Sastanak grupe je na parkingu kod tvornice obuće “BEMA” Banja Luka.

Pozvani su svi sugrađani koji žele da se priključe akciji da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, te udobnu odjeću i obuću. Organizator obezbjeđuje rukavice i vreće za smeće.

EKO-ŠETNJA je pokret koji ima za cilj:

promociju zdravih stilova života, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, uključivanje i afirmisanje mladih u društvenu zajednicu, podsticanje ekološke osvještenosti i direktan uticaj na zaštitu životne sredine. Šetnja će se organizovati dva puta mjesečno (svaki put na drugoj lokaciji) i otvorena je za sve zainteresovane koji u dvočasovnom događaju žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i dorinesu smanjenju otpada.

Zadovoljstvo nam je da u naš tim možemo poželjeti dobrodošlicu i prijateljima iz:

Centar za ekonomskii ruralni razvoj (CERD)
Udruženje građana C.E.Z.A.R. Srbac
„Centar za djecu, mlade i porodicu“ Laktaši
Prva eko-šetnja održava se kao jedna od aktivnosti ekosfere, događaja koji je ove godine posvećen podizanju svijesti o klimatskim promjenama. Ovaj događaj organizuje Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) u partnerstvu sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA, a finansijski je podrzan od strane Medicinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Cilj eko-šetnje leži u naglašavanju važnosti i očuvanju kvaliteta okoliša i djelovanja na stvaranje ekološki svjesne, savjesne i društveno odgovorne sredine koja bi sve prirodne zanimljivosti sačuvala kao jedinstvenu prirodnu vrijednost. Jačanje svijesti građana i okoline o potrebi zaštite i mudrog korištenja njegovih prirodnih vrijednosti treba biti dugoročan zadatak svih nas.

EKO-ŠETNJA poziva sve organizacije i pojedince voljne da pomognu i priključe akciji da nam se jave kako bi postali suorganizatori ove aktivnosti i kako bismo ovim pokretom očistili naš grad i okolinu, ali i promovisali zdrave životne navike i stilove, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Čuvajmo životnu sredinu zbog generacija koje nam dolaze.

Za sva dodatna pitanja i informacije pišite na mail: ekosetnja2@gmail.com

 

Search