skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Održan sastanak sa prof. dr. Adnanom Velagićem, ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

U susretu s Ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnanom Velagićem, Omladinski klub ‘Novi val’ Blagaj je predstavio svoje aktivnosti i planove za budućnost.
Ministar Velagić izrazio je priznanje za kvalitetan rad udruženja na području našeg Kantona, s posebnim isticanjem Omladinskog kluba ‘Novi val’.
Predsjednik Kluba, Adnan Đuliman, entuzijastično je predstavio planove i aktivnosti koje su privukle pažnju ministra, te se nada nastavku podrške.

Đuliman je ministru predstavio dugogodišnje aktivnosti organizacije, istaknuvši saradnju sa školama u području Grada Mostara i najavio projekt ‘Zajedno za rijeke’ koji se provodi na području Jugoistočne Evrope. Posebno je naglasio početak Male škole mušičarenja ove subote, kao dio ovog značajnog projekta.

‘Omladinski klub ‘Novi val’ predstavlja omladinsku snagu usmjerenu na aktivno sudjelovanje u edukaciji, ekologiji, sportu, umjetnosti, turizmu, kulturi i zabavi’, naglasio je Đuliman zahvaljujući ministru na prilici da podijeli njihove aktivnosti.

Vijest je dio kontinuirane predanosti Omladinskog kluba ‘Novi val’ Blagaj u poticanju angažmana mladih i raznolikosti aktivnosti na lokalnoj razini.”

Search