skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Održan Olympic day 2019 u Eko centru Blagaj

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Eko centrom Blagaj i Gorskom sluzbom spasavanja stanica Sarajevo, odrzana je tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019.
Ovogodisnju manifestaciju su, na lokalitetu Vrela Bune, otvorili bh olimpijci skijasi Emir Lokmic i Elvedina Muzaferija. Prisutnima su se obratili potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesic, ambasador Japana Nj. E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Group Kensuke Tsucija i zamjenika gradonacelnika Grada Mostara Radmila Komadina, te im pozeljeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.
U prelijepom ambijentu, uz ucesce vise od 300 djece iz 23 osnovne skole iz Mostara, kao i gostiju iz Medjunarodne osnovne skole QSI Vogosca, predstavljeno je 10 sportova, i to: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, strelicarstvo, tavla/sah, streljastvo i sportsko penjanje.
Mladim ucesnicima Olympic Daya, tajne gore pomenutih sportova prezentirali su treneri i sportisti iz mostarskih klubova pojacani vrhunskim sportistima Ivanom Klepicem, Ivonom Cavar i Petrom Zadro, kao i legendarnim skakacima sa Starog mosta predvodjeni Lorensom Listom.
Druzenje ucesnika je proteklo uz djeciji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti – prijateljstva, postovanja, izvrsnosti, fair play-a.

Search