skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Dževad Handžar predstavlja emotivni spot za pjesmu ‘Blagajska’

Dževad Handžar, istaknuti muzički umjetnik i autor, predstavlja svoj najnoviji- spot za pjesmu “Blagajska”. Ovaj spot ne samo da predstavlja  muzički doživljaj, već je duboka posveta predivnom mjestu Blagaj, inspirativnom kutku Bosne i Hercegovine.

“Blagajska” je rezultat kreativne sinergije tekstualnog genija Dževada Handžara-Oše, melodioznih nota Saše Đermanovića te aranžmanske virtuoznosti Igora Jesensky Raguža.

Uz Fadila Buturovića na harmonici, Adnana Pajevića na gitarama, Igora Jesensky Raguža na klavijaturama, Sašu Đermanovića na bas gitari i Krisa na bubnjevima, kao i upečatljive vokale Elmedina Balalića-Titija i Monike Josipović, “Blagajska” neodoljivo mami na slušanje.

Ova pjesma nije samo muzičko  putovanje, već i emotivna posveta, kako stoji u spomen In Memoriam (Sulejman Handžar). Snimljena u studiju Nocturno tokom februara 2024. godine, a miksana i masterirana u studio Pavarotti Mostar u martu iste godine, “Blagajska” donosi posebnu toplinu i energiju.

Spot za “Blagajsku” nije samo muzički, već i vizualni spektakl. Zahvaljujući video produkciji Damira Begovića i Elmana Omića, te snimcima dronom Adnana Đulimana, spot nas vodi na nezaboravno putovanje kroz čarobne pejzaže Blagaja.

Dževad Handžar je izjavio: “Ova pjesma i spot su plod ljubavi prema muzici i našem predivnom Blagaju. Nadamo se da će ljubitelji muzike uživati u našem radu koliko smo mi uživali stvarajući ga.”

“Blagajska” je dostupna na svim digitalnim platformama, a spot možete pogledati na slijedećem linku à https://www.youtube.com/watch?v=NqwPJfGw2KY

 

Search