skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy (TNC) potpisali su sporazum o saradnji

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o saradnji za sprovođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing) koje će se održati od 16. do 23. jula 2023. godine u Blagaju, a domaćini ovog takmičenja su Udruženje sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar.

Ova tri važna partnera uključila su se u organizaciju ovog svjetskog prvenstva kako bi zajednički radili na promovisanju sporta ribolova i očuvanju prirodnih bogatstava. Sporazum o saradnji između ove tri organizacije ima za cilj osigurati uspješnu organizaciju takmičenja, koje će ugostiti juniore iz cijelog svijeta.

Strane će u toku održavanja svijetskog prvenstva predstaviti kampanju „Zajedno za Rijeke” koja ima za cilj zaštititi i promovisati vrijednosti rijeka Jugoistočne Europe.

Mušičarenje je zahtjevna i precizna disciplina ribolova, a ova saradnja trebala bi omogućiti nezaboravno iskustvo za sve učesnike. Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i The Nature Conservancy predstavljaju primjer uspješne saradnje između sportskih i ekoloških organizacija.

Ovaj sporazum pokazuje važnost zaštite okoliša i promovisanje održivosti u sportu ribolova. Uz podršku ove tri organizacije, 20. svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini mušičarenja bit će nezaboravan događaj koji će pomoći u promovisanju ovog prekrasnog sporta širom svijeta.

Search