skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

POZIV PREDSTAVNICIMA_CAMA LOKALNIH RESURSNIH ORGANIZACIJA: Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/A) u Banja Luci

Udruženje Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja regije Banja Luka kao i drugih gradova u blizini Banja Luke, da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/A). Prezentacija će se održati 20. decembra 2023. godine u Mozaiku prijateljstva (Cara Lazara 20) u Banjoj Luci, sa početkom u 10:00h, tokom koje će se prezentirati prethodno pomenuti projekat zainteresovanim LRO-ima. Dodatno, pored prezentacije javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, Udruženje Mreža za izgradnju mira će predstaviti i detalje javnog poziva za filantropske inicijative u Bosni i Hercegovini.

Svrha LRO/A je jačanje uloge LRO-a u razvoju lokalnih zajednica povećanjem efikasnosti organizacija, saradnje između LRO i filantropije u lokalnim zajednicama. Udruženje Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa USAID-om, nastoji da podrži LRO, mobiliše resurse i unaprijedi saradnju sa lokalnim vlastima, biznisima i javnošću u rješavanju izazova u razvoju zajednica.

U sklopu ovog projekta, Udruženje Mreža za izgradnju mira će vršiti distribuciju institucionalnih i operativnih grantova LRO-ima širom Bosne i Hercegovine. Detaljne informacije o projektu i javnom pozivu će biti predstavljene na prezentaciji 20. decembra 2023. godine.

Ukoliko imate pitanja, molimo vas da svoja pitanja dostavite putem maila na dajana.celebic@mreza-mira.net (kontakt osoba Dajana Čelebić). Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 18. decembra 2023. godine do 14 h prijavom na link.

Dokumenti:

POZIV-PREDSTAVNICIMA_CAMA-LOKALNIH-RESURSNIH-ORGANIZACIJA-Banja-Luka

Agenda_LRO-Assistance_-Banja-Luka-20122023

Search