skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Poziv na radionice dokumentarnog filma “moJA”

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) u saradnji sa BONK produkcija, poziva sve mlade osobe (15-25 godina) iz Mostara, koje žele naučiti kako napraviti dokumentarni film, da se prijave na besplatne radionice dokumentarnog filma „moJA“.

Učesnice/učesnici imaju izbor između dva fokusa: nefikcijsko pripovjedanje i režija, a budući da je broj učesnika ograničen, prednost će imati kandidatkinje/kandidati čije se ideje za dokumentarne filmove bave temama koje obrađuje Projekat Mostar Mostar – Prostori koji pokreću i uključuju ciljne skupine navedenog projekta.

Radionice će se održati u dva termina – 15.5. – 16.5.2023. godine i 22.5. – 23.5.2023. godine u večernjim terminima, te je prisustvo na obe radionice obavezno za sve učesnice/učesnike.

Nakon uspješno završenih radionica po troje učesnika iz svake od navedenih fokusa će imati priliku, u grupama od dvoje i uz produkcijsku podršku BONK Studia, realizovati predložene ideje u dokumentarni film u trajanju od 5 minuta. Ova prilika je stoga idealna za sve one koji žele stvoriti pozitivne priče o ljudima i mjestima koja ih okružuju, te prikazati stanovnike grada kao multidimenzionalne osobe koje imaju interesovanja van njihovih egzistencijalnih pitanja.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 10.5.2023. godine putem online formulara.

Radionice dokumentarnog filma “moJA” realizuju se kroz Projekat Mostar – Prostori koji pokreću kojeg finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.  Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI)Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević)Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i NEŠTO VIŠE (NV).

Search