skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Ožujsko pivo i Novi val održali akciju čišćenja korita rijeke Bune u okviru kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

Omladinski klub “Novi val” i lokalni partner “Blagaj City” održali su drugu akciju čišćenja u saradnji sa društveno odgovorenom kompanijom Molson Coors i njihovim brendom Ožujsko pivo, na lokaciji – korito rijeke Bune, izvor rijeke Bune do Rekreacionog centra Bunica.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”  ostvarila je cilj čišćenja korita rijeke Bune na potezu Vrelo Bune – RC Bunica, s ciljem podizanja svijesti građana o ekološkim problemima.

U saradnji sa mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima, te volonterima Ožujsko pivo namjerava sprovesti više od 20 akcija čišćenja diljem zemlje.

 

Akcija čišćenja  se održala 13.08.2021 sa početkom okupljanja i registracijom učesnika u 08:30 sati u Eko centru Blagaj, sa ukupno 34 učesnika koji su bili smješteni u kanuima, a drugi učesnici su se pridružili na RC Bunica. U toku akcije skupljeno je 58 vreća otpada.

Akcija se bazirala na uklanjanje smeća iz korita rijeke Bune i  mini deponija javnih površina RC Bunica. Cilj ove akcije je djelovati na svijest ljudi o važnosti očuvanja prirode i tako poboljšati uslove života svih građana unutar lokalne zajednice.

„Zahvaljujemo se svim učesnicima i naravno Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku saradnje za bolje sutra svih nas. Akcija se sprovela uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a za učesnike je bilo obezbijeđeno osvježenje i hrana“ , javili su organizatori.

Search