skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Završen prvi radni sastanak koji predstavlja početak škole mušičarenja

U organizaciji Novi Val Blagaj u partnerstvu sa USR Neretva 1933, a u sklopu inicijative Zajedno za rijeke, sa zadovoljstvom obavještavamo javnost o održanju prvog radnog sastanka Škole Mušičarenja namijenjene djeci uzrasta od 10 do 17 godina.

Radni sastanak održan je 06.01.2024 u prostorijama Dom kulture Blagaj, okupivši ukupno 40 učesnika, među kojima su bila djeca i njihovi roditelji. Ovaj susret označio je početak jedinstvene prilike za mlade entuzijaste da uđu u svijet mušičarenja i razvijaju ljubav prema aktivnom životu na otvorenom.

Tokom sastanka, roditelji su detaljno informirani o planiranim aktivnostima Škole Mušičarenja, koja će trajati do oktobra 2024. godine. Nastava će se održavati 2 puta mjesečno, svaki put po 2 sata, obuhvatajući kako teoretske tako i praktične aspekte mušičarenja. Poseban naglasak stavljen je na terenske posjete na lokalnim i regionalnim rijekama u Bosni i Hercegovini, gdje će učenici moći primijeniti stečeno znanje u realnom ribolovnom okruženju.

Roditelji su imali priliku postavljati pitanja, a instruktori i iskusni ribari su pružili dodatne informacije o svim detaljima vezanim za Školu Mušičarenja. Atmosfera tokom sastanka bila je pozitivna, gdje su roditelji izrazili veliku podršku ovoj inicijativi.

Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima i učesnicima na prisustvu na prvom radnom sastanku, te se radujemo zajedničkom putovanju kroz svijet mušičarenja i istraživanja ljepote prirode. Sve daljnje informacije bit će redovito dostavljane putem komunikacijskih kanala Škole Mušičarenja.

Projekat je dio višegodišnje kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe. Kampanju je pokrenula organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od najznačajnijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Zajedničkim radom žele se istaknuti i zaštititi jedinstvena riječna bogatstva naše regije čija važnost nadilazi granice pojedinih država. Njihovom zaštitom stvaraju se nove razvojene prilike i osigurava se dugotrajna dobrobit za ljude i prirodu.

Search