skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

NOVI VAL URUČIO ZAHVALNICU ZA PODRŠKU

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je primio Adnana Đulimana, predsjednika Udruženja “Novi Val“ iz Blagaja.

Udruženje “Novi Val”, prema riječima predsjednika Đulimana bavi se zaštitom ugroženih životinja; bjeloglavih supova i magaraca, uz podršku Ambasade SAD u BiH, Ambasade Njemačke u BiH i UNDP-a edukacijom i povezivanjem djece osnovnih škola Grada Mostara, kao i turizmom u kojem su kroz projekt „Adrenalin tur – Blagaj“ prepoznatljivo turističko odredište.

„Raduje nas što je premijer Herceg prepoznao naš rad, a njegova podrška i podrška Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona ohrabruju nas da nastavimo naše aktivnosti kako u zaštiti ugroženih vrsta životinja tako i u drugim područjima u kojima Udruženje djeluje“, rekao je Đuliman.

Tokom sastanka, gospodin Đuliman premijeru Hercegu uručio je zahvalnicu, te mu, lično i u ime članova Udruženja, zahvalio na podršci.

Premijer Herceg pozdravio je rad Udruženja “Novi Val“ posebno istaknuvši njihov doprinos u očuvanju specifičnih i ugroženih životinjskih vrsta, kao i druge  aktivnosti kojima kroz razne projekte promovišu turističke potencijale Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Izvor: Vlada HNK

Search