skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Gradsko vijeće usvojilo inicijativu HRS-a: Nema gradnje mini hidroelektrana na Buni

Gradsko vijeće usvojilo je na današnjoj sjednici Odluku kojom zadužuje nositelja izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana da prilikom izrade Izmjena i dopuna plana s lokaliteta Buna I. i Buna II., na području Bunskih kanala – tok rijeke Neretve, izmjeni Prostorni plan Grada Mostara i onemogući izgradnju MHE Buna I. i Buna II.

Podsjećamo, Odjel za urbanizam Grada Mostara je ranije donio rješenje kojim se odbija zahtjev investitora za izdavanje urbanističke suglasnosti za izgradnju MHE Buna 1 i Buna 2, a na osnovu toga što je ekološka udruga ”Majski cvijet” dostavila neophodnu dokumentaciju i peticiju sa 5000 potpisa građana protiv izgradnje ove dvije MHE. Iako je Kantonalni sud u Sarajevu je donio presudu kojom se poništava okolinska dozvola koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo za gradnju dvije mHE na Bunskim kanalima, investitor je ponovno podnio zahtjev prema Federalnom ministarstvu okoliša iturizma za izdavanje okolinske dozvole.

”Ipak, mi nastavljamo našu borbu i nadamo da će se Federalno Ministarstvo prigodom izdavanja dozvole voditi dosadašnjim činjenicama. Iskoristit ćemo sve pravne lijekove u ostvarenju svog cilja – nećemo stati dok se ne zabrani izgradnja mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode”, navode iz ekološke udruge Majski cvijet.

Search