skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Eko HUB Blagaj organizuje sastanak Mreže za zaštitu prirode u Bosni i Hercegovini

Eko HUB Blagaj,  sa zadovoljstvom najavljuje organizaciju sastanka Mreže za Zaštitu Prirode BiH, koji će se održati dana 30. oktobra 2023. godine u Blagaju.

Mreža za Zaštitu Prirode u BiH je inicijativa koja je izrasla iz Mreže za Zaštitu Prirode Zeničko-dobojskog kantona i okuplja organizacije civilnog društva čiji programski ciljevi i aktivnosti su usmjereni na zaštitu prirode i promociju stvaranja konkretnih zaštićenih područja. Ova mreža se ističe svojim fokusom na promociju rješenja za brojne ekološke izazove, uključujući one s kojima se ekološke organizacije i mreže bore već dugi niz godina.

Samo 3% teritorija Bosne i Hercegovine trenutno je ozvaničeno kao zaštićeno područje, što je alarmantan podatak s obzirom na bogatstvo prirode koje ova zemlja nudi. Mreža za Zaštitu Prirode u BiH se zalaže za promociju i stvaranje novih zaštićenih područja, čime bi se očuvala prirodna baština ovog predivnog regiona.

Sastanak Mreže za Zaštitu Prirode u BiH ima za cilj okupiti stručnjake, aktiviste i organizacije koje dijele istu strast prema očuvanju prirode Bosne i Hercegovine. Tokom sastanka, planira se razvoj zajedničkog akcionog plana koji će doprinijeti efikasnijoj zaštiti prirode.

Eko HUB Blagaj poziva predstavnike medija, da prisustvuju ovom značajnom sastanku. To će biti prilika da se razmotre inovativni pristupi očuvanju prirode i da se zajedno radimo na promociji ideje o stvaranju novih zaštićenih područja u Bosni i Hercegovini.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Search