skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Eko HUB BLAGAJ/Novi Val održao akciju čišćenja na području Bunskih Kanala

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je akciju čišćenja dana 05.03.2022 (Subota) sa početkom u 10:00h.

Okupljanje učesnika kao i akcija čišćenja se održala na lokaciji – Bunski Kanali.  

Ovu akciju članovi Eko HUB-a Blagaj održali su zajedno sa članovima Ekološke udruge Majski Cvijet, Sportsko ribolovno društvo ‘Neretva 1933’,volonterima Omladinskog kluba Novi Val. Prilikom posjete Bunskim Kanalima asocijacije studenata – Prirodno-matematički fakultet  Sarajevo (PMF) su se također priključili lokalnoj inicijativi na Bunskim Kanalima.

U toku ove akcije sakupljeno je ukupno 50 vreća otpada, i očišćeno 850 m2 desne obale rijeke Neretve na Bunskim Kanalima, sa ukupno 82 učesnika. Svim učesnicima bila je obezbjeđena hrana, osvježenje kao i oprema za čišćenje od strane organizatora.

„Pozivamo sve građane Grada Mostara, kao i građane na području svih lokalnih zajednica u Bosni Hercegovini, pa i širom planete Zemlje da čuvamo okoliš i budemo odgovorniji prema okolišu kako bi ga zaštitili od daljeg izumiranja i pomogli prirodi da se izbori protiv plastike kao i raznog drugog otpada. Zahvaljujemo se svim građanima koji su učestvovali u akciji čišćenja ovog spomenika prirode.“ – Emina Lulić, Eko HUB Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Search