skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

POZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘23

Centar za postkonfliktna istraživanja i Balkan Diskurs pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine na učešće u drugom Festivalu Mira u Vitezu od 23. do 26. februara 2023. godine.

Festival Mira je jedinstvena inicijativa Centra za postkonflikta istraživanja koja ima za cilj osnaživanje aktivnog angažmana i učešća mladih i lokalnih zajednica u procesu izgradnje mira u Bosni i Hercegovini kroz saradnju na umjetničkim projektima, aktivnostima i radionicama posvećenim transformaciji sukoba i društvenom pomirenju. Prvi Festival Mira je organizovan u martu 2022. godine i više o prošlogodišnjem programu možete pronaći ovdje, a utiske učesnika možete pogledati ovdje.

Ovogodišnji Festival Mira donosi niz sadržaja za mlade, uključujući muzičke koncerte, teatarske predstave, izložbe fotografija, projekcije dokumentarnih filmova i promocije različitih mirovnih sadržaja domaćih i međunarodnih organizacija. Festival se organizuje u okviru kompleksa etno sela Čardaci u Vitezu, na obali rijeke Lašve.

Od izabranih učesnika se očekuje prisustvo tokom svih dana Festivala. Troškovi prevoza, smještaja i hrane će biti obezbjeđeni od strane organizatora. Ukoliko ste zainteresovani za učešće, popunite obrazac koji možete pronaći ovdje i pošaljite ga na events.pcrc@gmail.com. Rok za prijave na Festival je 10. februar 2023. godine.

balkandiskurs.com

Search