skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Održan treći radni sastanak u okviru projekta Eko HUB Blagaj

 

Eko HUB Blagaj kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je treći radni sastanak sa lokalnim zajednicama sa kojima surađuje, dana 12.05.2022 (Četvrtak) sa početkom u 1O:00h.

Treći radni sastanak održao se u Eko centru u Blagaju.

Današnji radni sastanak u Eko centru Blagaj je imao za cilj predstaviti dosadašnje aktivnosti na području 5 lokalnih zajednica, Eko HUB Blagaj je kroz dosadašnje aktivnosti osim lokalnih inicijativa, „Eko alarm“ i Eko škola radio na povezivanju ovih lokalnih zajednica kao i podizanja ekološke svijesti u istim.

U toku radnog sastanka analizirane su dosadašnji rezultati sa posebnim akcentom na ilegalne deponije, urbani mobilijar, kao i na koji način podignuti stepen ekološke svijestina veći nivo.  Na kraju su donešene daljnje smjernice koje imaju za cilj planiranja zajedničkih aktivnosti kao i realizacije daljnjeg djelovanja projekta Eko HUB Blagaj.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Search