skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

USR “Neretva 1933” Trijumfovao na Prvenstvu u Mušičarenju za Juniore

Na rijeci Lašvi u Busovači održano je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore, koje je okupilo šest ekipa i tri pojedinca iz cijele Federacije BiH.vo takmičenje pokazalo je vrhunske vještine i strast prema mušičarenju, a poseban trijumf doživjela je ekipa USR “Neretva 1933” (1) iz Mostara, koja je zasluženo zauzela prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi OSR “Konjic” iz Konjica, dok je trećeplasirana ekipa bila USR “Neretva 1933” (2) iz Mostara.

Pojedinačni takmičari također su pokazali izuzetne vještine. Adi Bjelavac iz Mostara zasluženo je osvojio prvo mjesto, dok su njegovi sugrađani Eman Torlo i Filip Jarak zauzeli drugo i treće mjesto. Djeca iz mostarskog USR “Neretva 1933” pokazala su se kao izvrsni takmičari, a njihova predanost i trud zaslužuju posebno priznanje. Treneri Emir Delić-Mira i Adis Leho odigrali su ključnu ulogu u pripremama i uspjehu ovih mladih ribolovaca.

Omladinski klub Novi Val, u saradnji sa udruženjem sportskih ribolovaca USR “Neretva 1933”, je također uspješno  završio prvi edukativni kamp na rijeci Lašvi u Busovači na reviru Ivo Petrović ”Oko” Busovača, u sklopu projekta škole fly fishinga.

Novi Val je organizovao trodnevni kamp s ciljem priprema za Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore. Kamp je bio edukativnog karaktera, s posebnim naglaskom na zaštitu rijeka i očuvanje prirodnih resursa, što je od izuzetne važnosti za mlade generacije.

Nakon završetka takmičenja, domaćin je priredio izvrstan ručak za sve učesnike, nakon čega su podijeljene nagrade i priznanja.

Posebna čast pripala je Farisu Meškiću iz Mostara, koji je osvojio nagradu za najveću ulovljenu ribu, impozantnog primjerka od 400 mm.

Ovaj događaj je bio ne samo takmičenje, već i proslava mladih talentovanih ribolovaca i njihove strasti prema mušičarenju. Svi učesnici su pokazali svoj

maksimum za Federalno takmičenje u Fly fishingu.

Ispred Novog Vala i USR “Neretva 1933”  Mostar  su se zahvalili  svim učesnicima na fer i sportskom takmičenju kao i domaćinima, sudijama i Sportskom ribolovnom savezu Federacije BiH.

Aktivnosti škole Fly fishinga  su dio dugoročne kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe, koju provodi Novi val Blagaj u partnerstvu s organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i lokalnim partnerima u regiji. Cilj je istaknuti i sačuvati jedinstvena riječna bogatstva naše regije te stvoriti nove razvojne prilike uz dugoročnu dobrobit za ljude i prirodu.

Radujemo se narednim susretima i novim pobjedama.

Search