skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Priroda, edukacija, igra…

Omladinski klub Novi val uz podršku Njemačke ambasade u Bosni i Hercegovini implementira projekat pod nazivom “Edukacioni program o okolišu za osnovne škole Grada Mostara”.
Glavni cilj projekta je baziran na multietničkoj razmjeni i saradnji učenika osnovnih škola u Mostaru, kako bi se pokazalo bogatstvo različitosti s jedne strane, a sa druge strane bogatstvo jednakosti.
U projekta je uključeno 14 škola sa podrčja Grada Mostara.DSC03224 (Large)
Edukacione radionice se odvijaju u Eko centru Blagaj a kroz projekat će biti uključeno oko 400 učenika 14 osnovnih škola.
Edukacione radionice podrazumjevaju dolazak djece u Eko Centar Blagaj i izvođenje edukativnih prezentacija u multimedijalnom centru.Upoznavanje zaštićenih vrsta kao što je blagajski magarac bjeloglavi supovi,bosanskohercegovački tornjak, ekosistem, kulturna vrijednost tih vrsta u regionu, preduzete radnje u cilju njihove zaštite, promoviranje respektabilnog stava prema prirodi.
Glavni ciljevi projekta se ogledaju kroz stvaranje bolje komunikacije i programa među školama u Mostaru, povećanje svijesti o važnosti biodiverziteta, pokretanje radionica (likovni i literarni radovi) kroz ekološki dio programa, povećanje svijest o važnosti autohtonih ugroženih životinjskih vrsta.
Omladinski klub Novi val se zahvaljuje svim direktorima,nastavnicima kao i pedagozima koji su pružili podršku našoj organizaciji kako bi uspiješno realizovali zacrtane aktivnosti.
Novi val i u 2016 godini nastavlja edukacione programe na temu zaštite okoliša.

IMG_2390 (Medium) (Large)

Search