skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Predstavnik investitora vrijeđao okolišnu pravnicu Aarhus centra BiH

Jučerrašnja Javna rasprava o Nacrtu Zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH završila se na jako ružan način.

Predstavnik investitora Filip Kozina, inače vlasnik male hidroelektrane u Općini Prozor – Rama, u nedostatku argumenata, počeo je svoj bahati i bezobrazni nastup prema kolegici Emini Veljović, okolišnoj pravnici Aarhus centar u Bosni i Hercegovini. Ovaj gospodin Kozina, koji za sebe kaže da je po zanimanju kočijaš, nije prestajao s uvredama ni nakon molbi i upozorenja uposlenika Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Dosadašnji rad Arhus centra negativno djeluje na investitore, jer su ugroženi biznisi koji donose milione maraka čistog profita privatizacijom i uništavanjem zajedničkih dobara, ali narod ove države je rekao svoj stav i malim hidroelektranama je odzvonilo!

Pozivamo zakonodavnu i izvršnu vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine i cijeloj Bosni i Hercegovini  da što je moguće prije usvoji zakonska rješenja koja će zabraniti izgradnju ovih ekocidnih postrojenja na našim predivnim rijekama!

Search