skip to Main Content
+387 61 529 005 office@novival.info

Banjaluka: Promovisano 15 doktora nauka iz različitih naučnih oblasti

Među 15 novih doktora nauka ove godine našla se i Helena Krnetić. Kaže, stečena diploma je obavezuje da i dalje nastavi sa naučno istraživačkim radom.

 Pored teorijskog dijela nastave u organizaciji fakulteta imali smo priliku da učestvujemo u konkretnim naučno istraživačkim projektima i naučnim skupovima koji su nam mnogo značili u smislu konkretizacije onog naučenog znanja, kazala je Helena Krnetić, doktor političkih nauka.

Dva zvanja doktora političkih nauka stečena su na Fakultetu Političkih nauka Univerziteta u Banjaluci. Uvijek je bitniji kvalitet u odnosu na kvantitet proizvedenih doktora nuka, smatra dekan ovog fakulteta.

 Sve doktorske disertacije koje imamo priliku da pročitamo i vidimo u ovoj godini zapravo jesu nešto inovativno, ne samo u nauci nego uopšte i u razvoju društva RS, u ekonomskom političkom, kulturnom i socijalnom smislu, smatra Ranka Perić Romić, dekan fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Uslov za odbranu doktorskih disertacija na Univerzitetu po novim pravilima jeste da istraživanja koja su provodili, doktori publikuju u međunarodnim časopisima, piše Una.ba.To je dokaz originalnosti i kvaliteta samih doktorskih disertacija i svakako naučnog doprinosa za pojedinačne doktorske disertacije.

Svakako Univerzitet već odavno provjerava originalnost disertacija i svi radovi odnosno sve doktorske disertacije i master radovi su prošli provjeru originalnosti, rekao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Najviše doktora nauka iznjedrio je Medicinski fakultet, njih 10, a pored dva sa Fakulteta političkih nauka, zvanje doktora stekla su još dva kandidata sa Poljoprivrednog i jedan sa Filozofskog fakulteta.

studomat.ba

Search